Laipni uzaicinām uz LSA rīkoto lasījumu sadarbībā ar Latvijas Universitātes Matemātikas nodaļu par godu Eiropas Statistikas dienai un LSA 25. gadadienai. Lasījums notiks 2024. gada 21. oktobrī plkst. 17.00 LU Zinātņu mājā 8. stāvā Jelgavas ielā 3 un Zoom platformā:

Dienas kārtībā:

1. LSA pirmā prezidenta LZA akadēmiķa Pētera Zvidriņa uzruna
  2. LSA 25 gados dažādām jomām un dažādām paaudzēm – Aija Žīgure, Juris Krūmiņš, Mārtiņš Liberts, LSA valdes locekļi
  3. Jaunumi oficiālajā statistikā un Eiropas Statistikas dienas pasākumi – Baiba Zukula, CSP priekšnieka vietniece
  4. LZA akadēmiķa Oļģerta Krastiņa publikācijas un citi zinātniski pedagoģiskie veikumi pēc topošās viņa biobibliogrāfijas
  5. Neformālas sarunas

Lūdzam visus, kam būs iespēja piedalīties klātienē par to informēt Anitu Švarckopfu līdz piektdienas, 18. oktobra plkst. 16.00 pa e-pastu anitasvarckopfa@gmail.com.

Iebraukšana Zinātņu mājas pagalmā garām jaunbūvei, pie barjeras jānospiež apakšējā poga un jāpasaka, ka brauc uz "Eiropas statistikas dienas" pasākumu. Ieeja caur virpuļdurvīm, jābrauc ar liftu uz 7. stāvu un jāpāriet uz pretējo stāva pusi, kur ir kāpnes uz 8. stāvu. Ja brauc ar sabiedrisko transportu, tad 23. autobuss apstājas pie LU Dabas mājas, Jelgavas ielā 1. Var arī atbraukt līdz Nacionālajai bibliotēkai un atnākt apm. 12-15 min ar kājām.

Dalībnieki: Latvijas Statistiķu asociācijas biedri, CSP darbinieki, Latvijas Universitātes Doktorantūras skolās studējošie, Latvijas augstskolu mācībspēki un studenti, citi interesenti.